Hypnotherapie

Hoe ziet een hypnotherapie sessie eruit?

Na het voorgesprek waarin je klachten en wensen duidelijk worden gemaakt neem je plaats op een comfortabele relaxstoel, waarna de sessie begint. Het is belangrijk dat je bereid bent om in hypnose te gaan en de instructies precies en direct opvolgt, zonder er over na te denken. Het kritisch/analytische deel van je geest – gaat het wel werken? kan ik wel in hypnose? – moet even aan de kant. Je focust je tijdens de sessie op de hypnotherapeut, op het proces van de ontspanning in je lichaam en de sensaties die daarbij horen. Je gaat met de stem en de opdrachten mee en na afloop zul je bewijs hebben dat je in hypnose bent geweest.

Veel cliënten merken na een hypnotherapie sessie onmiddellijk verbetering van hun klacht, bij anderen duurt dat proces iets langer. Mocht er na een paar weken niet voldoende verbetering zijn, dan raad ik je aan een tweede sessie te doen waarin we op zoek gaan naar de oorzaak. Hieronder volgt een opsomming van klachten waarbij hypnotherapie erg geschikt is. Staat je klacht er niet bij? Neem dan gerust contact met mij op.

Tegen welke klachten werkt hypnotherapie?

 • stress en angst in coronatijd
 • gewichtsbeheersing/eetstoornissen
 • stoppen met roken
 • slecht slapen/nachtmerries
 • knarsen/klemmen
 • angsten/fobieën (coronavirus/ paardrijden/ tandarts/dieren/naalden/faalangst/ rijangst/ examenvrees/spreekangst etc.)
 • hyperventilatie/paniekaanvallen
 • gebrek aan zelfvertrouwen/eigenwaarde
 • blozen/stotteren/verlegenheid
 • overgevoeligheid voor geluiden
 • nagelbijten
 • verbeteren van sportprestaties, mentale prestaties, arbeidsprestaties

Wat is hypnose?

Hypnose is een staat van sterke focus. Heb je weleens gehad dat je in de auto ergens naartoe reed,  je kwam aan op de plaats van bestemming en je dacht: “Hee, ik ben er al maar ik kan me de halve rit niet meer herinneren”. Dát is nou hypnose! Het is een natuurlijke staat van ‘zijn’ waar we dagelijks regelmatig in terechtkomen. Je bewustzijn was gefocust (op gedachten, muziek, et cetera.). Je onderbewustzijn bestuurt de auto, zonder dat je het in de gaten had. Je onderbewustzijn lette ook op de weg en al het verkeer om je heen. Het reageerde op stoplichten en afslagen en jij was je daar niet van bewust! Precies deze focus is ook nodig voor een hypnotherapie sessie. Hierbij gebruik ik de directe hypnose technieken van Dave Elman die snel en krachtig zijn. Hierdoor ga je in diepe hypnose met een optimaal resultaat.

Hoe voelt hypnose? 

Je gaat niet slapen en bent ook niet buiten bewustzijn. Je hoort de stem van de hypnotherapeut en de omgevingsgeluiden en blijft deze ook horen. Je bent er gewoon bij en kunt gewoon meedenken. De hypnotherapeut heeft geen macht of controle over je en kan je nooit dingen laten doen die je in het dagelijks leven ook niet zou doen. Je kunt te allen tijde zelf de staat van hypnose opheffen. Je zult je na afloop erg prettig voelen.

Kan ik dit wel?

Je kunt niets fout doen tijdens de sessie. Kun je je niet direct ontspannen? Dat is geen probleem, dat komt vanzelf. Kun je je geen voorstelling van iets maken of blijf je maar gedachten hebben, dan is dat niet erg. Constateer dat je denkt, laat het los en focus weer op de hypnotherapeut. Hypnose voelt heerlijk ontspannen en na afloop zul je een fijne ervaring hebben gehad.

Interesse? Stuur mij een email via info@kwantescoachingentraining.nl.

Ik neem dan zo snel mogelijk contact met je op.

Locatie hypnotherapiepraktijk: Torenburg 6, 2135 BK Hoofddorp