Vitaliteit, stress, burnout

Ben je moe en pieker je veel? Heb je last van concentratieproblemen of vergeetachtigheid? Voel je je vaak boos, verdrietig of onzeker? Kun je niet tegen drukte of voel je je onrustig en gejaagd? Vind je het lastig om grenzen te stellen?

Samen kijken we hoe je je wendbaarheid kunt vergroten en vanuit je eigen kracht vitaal overeind blijft. Het verhogen van je energie en een goede balans tussen werk en privé staan hierbij centraal. We doen dat wandelend in de natuur of in mijn coachpraktijk.

Wandelcoaching is één van de methoden die ik kan inzetten. Het is bij stress & burnout een effectieve manier van coachen omdat de natuur je kan inspireren in je coachtraject en je al je zintuigen inzet. Door te wandelen raak je gemakkelijker in gesprek. Je zit niet tegenover elkaar, maar wandelt naast elkaar. Het helpt om vrijer te praten en je kunt je gedachten de vrije loop laten. Hierdoor is het gemakkelijker om in gesprek te zijn en in de natuur worden je zintuigen minder belast. Het zorgt voor ontspanning in je brein en je stress neemt automatisch af. Daarnaast werkt de natuur als een soort spiegel. Dat kan een mooie metafoor zijn voor diverse thema’s. Aan de hand van de ‘cirkels van grenzen’ – zie foto hieronder- kun je de grenzen die jij in je leven wil stellen bepalen en ervaren.

‘Cirkels van grenzen’