Wat is hypnose?

Hypnose is een staat van sterke focus.

Heb je weleens gehad dat je in de auto ergens naartoe reed,  je kwam aan op de plaats van bestemming en je dacht: “Hee, ik ben er al maar ik kan me de halve rit niet meer herinneren”. Dát is nou hypnose! Het is een natuurlijke staat van ‘zijn’ waar we dagelijks regelmatig in terechtkomen. Je bewustzijn was gefocust (op gedachten, muziek, et cetera.).

Je onderbewustzijn bestuurde de auto, zonder dat je het in de gaten had. Je onderbewustzijn lette ook op de weg en al het verkeer om je heen. Het reageerde op stoplichten en afslagen en jij was je daar niet van bewust! Precies deze focus is ook nodig voor een hypnotherapie sessie. Hierbij gebruik ik de directe hypnose technieken van Dave Elman die snel en krachtig zijn. Hierdoor ga je in diepe hypnose met een optimaal resultaat.

Je gaat niet slapen en bent ook niet buiten bewustzijn. Je hoort mijn stem en de omgevingsgeluiden en blijft deze ook horen. Je bent er gewoon bij en kunt gewoon meedenken. Als hypnotherapeut heb ik geen macht of controle over je en kan ik je nooit dingen laten doen die je in het dagelijks leven ook niet zou doen. Je kunt te allen tijde zelf de staat van hypnose opheffen.