Wat is hypnose?

Hypnose is een staat van sterke focus.

Heb je weleens gehad dat je in de auto ergens naartoe reed en dacht “ik ben al op mijn eindbestemming maar ik kan me een deel van de rit niet meer herinneren”.

Je bewustzijn was gefocust op je gedachten en de radio. Je onderbewustzijn bestuurde ongemerkt de auto en lette ook op de weg met al het verkeer om je heen. Het reageerde op stoplichten, afslagen en jij was je daar niet van bewust. De zelfde focus is ook nodig bij een hypnotherapie sessie. Hierbij gebruik ik krachtige directe hypnosetechnieken van Dave Elman met een optimaal resultaat.

Je gaat niet slapen en bent ook niet buiten bewustzijn. Je hoort mijn stem en de omgevingsgeluiden en blijft deze ook horen. Je bent er gewoon bij en kunt gewoon meedenken. Als hypnotherapeut heb ik geen macht of controle over je en kan ik je nooit dingen laten doen die je in het dagelijks leven ook niet zou doen. Je kunt altijd zelf de staat van hypnose opheffen.